• Масаж на Сайонджи

 • Юмейхо терапията е метод на специален източен Божествен масаж на Сайонджи. Тя е метод за увеличаване на жизнените сили на организма, чрез технически прийоми, които връщат човека към Природата. Той е изграден като оригинална система от японския учен и терапевт Масаиуки Сайонджи, определена като ХЪЛБОЧНО-ИЗПРАВЯЩА, ПРИТИСКАЩО-МЕСЕЩА ТЕРАПИЯ.

  Привлечен от китайското бойно изкуство „шаолин дзюан“, на 16-годишна възраст Сайонджи живее в Китай и изучава наместващата терапия, като част от бойното изкуство. Връщайки се в родината си повече от 2О години изучава и систематизира различни народни методи на лечение и поставя основата на хълбочно-изправящата, притискащо-разтриващата терапия, базираща се на китайската терапия ‘Дзен Ти Фа’ или цялостно лечение.

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯТА?

  Факт e, че между хиляда души трудно се намира поне един с нормален таз. При почти всички хора хълбочните стави са повече или по-малко разместени. Поради разместването на хълбоците изкривеният гръбнак притиска нервите и причинява смущения във функциите на мускулите, ставите и вътрешните органи. Разместването на хълбочните стави е главната причина за болката в хълбока и вътрешните органи, от които страдат много хора.

  Хълбочно-изправящата притискащо-разтриваща терапия е лечебен метод за изправяне костите на цялото тяло, отпускането на неговите мускули и съединителна тъкан и радикално премахване на болести, причинени от разместване на тазовите кости, които са център на тялото.

  Методът, притежавайки предимствата на различните видове масажи, намества и фиксира костите чрез теглене, изправяне и вертикален натиск като постига висок лечебен ефект.

  КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТАЗОВОТО ИЗМЕСТВАНЕ И КАК ДА ГО ПОЗНАЕМ ?

  Само 0.1% от хората имат нормален таз. Разместването на хълбочните кости при 99% от страдащите е по рождение, защото те са преминали през детеродния канал на майката, която е имала такова разместване. Бебето, чиито кости и мускули са твърде меки, се извиват, преминавайки през изкривения и нееластичен родов канал и в този момент се получава разместването на тазовите кости. Освен по рождение, причини за тазовото изместване могат да бъдат и придобити и от принудителна поза в училищна възраст, травми, падания и катастрофи.

  Раменната и тазобедренната линии при нормално положение на таза са хоризонтални и паралелни, както при изправено, така и при легнало положение и пресичат линията минаваща по гръбначния стълб под прав ъгъл. Краката са също равни по дължина.

  Когато има тазово изместване и човек е легнал по корем, дясната страна на тазобедрената линия е по-висока от лявата, точно както и раменната линия . Изкълчената тазобедрена става е усукана назад и дясната хълбочна кост е по-висока от лявата. Това прави дестният крак по-къс от левия и когато човек е изправен или върви, той накланя тялото си надясно, левият крак поема по-голямата тежест на тялото и се уврежда лявата тазобедрена става. Гръбначният сълб се изкривява под формата на S и това довежда до увреждане на шийните и лумбали прешлени и болки в гърба.

  В зависимост от това коя става е изкълчена има три типа на тазово изместване: ляв, десен и комбиниран.

  img_012

  КАК ТАЗОВОТО РАЗМЕСТВАНЕ ПРИЧИНЯВА БОЛЕСТИ ?

  Както видяхме изместените тазови кости довеждат до разместване на гръбначните прешлени, които зопочват да притискат гръбначния мозък и след това основите на гръбначните нерви. В резултат на това се получават болки в притиснатите части или смущения в органите, които се управляват от тези нерви. Освен това разместените прешлени опъват връзките и мускулите, пречейки на циркулацията на кръвта и лимфата. И като следствие се получават много болести, които зависят от типа разместване.
  При разместване на десния хълбок се нарушава дейността на черния дроб и стомаха, има отслабване, диария, гинекологически заболявания и др.
  При левият тип изместване се уврежда сърцето и белия дроб, има затлъстяване, запек, склоност към простуда и други.

  При комбинираният тип изместване има общи симптоми от двата предходни типа. Освен това при всички пациенти има костно-ставни проблеми с болки във врата, кръста, тазобедрените и коленните стави.

  Масажът е главното средство за нормализиране на разстроените стави, на втвърдените мускули, на лимфния и кръвен застой. Методът на Сайонджи изисква тотално ежедневно масажиране в продължение на 10 дни. Разбира се, че той решава най-напред проблемите с ортопедичен характер: изправяне на изкълчените стави на таза, гръбнака, колената и други. В същото време, поради характера на самата масажна техника, върху целия организъм се отразява неговото многостранно въздействие, сегментарно, зонално, подобрява се жизнения тонус и човек се чувства освежен и подмладен.

  img_013