• Тай масаж

 • Тай масаж процедура се предлага в центъра на София, в кабинет ЗДРАВЕЦ , от ИВАН ШИВАЧЕВ – ТЕРАПЕВТ И ПРЕПОДАВАТЕЛ с над 20 годишен стаж и повече от 2000 часа обучение в родината на Тай Масажа, ТАЙЛАНД !

  Тай масаж или традиционен тайландски масаж, е съчетание от точков масаж и мануална терапия и се изпълнява на ватиран матрак на земята.

  При тай масаж не се използва масажно олио или крем и клиента е напълно облечен. Желателно е да носите леки и свободни дрехи.

  Типичният тай масаж е с продължителност от 60 до 120 мин.

  Той е по-енергизиращ от повечето традиционни класически форми на масаж. Наричан е още тай-йога масаж, защото терапевта използва ръцете си, колене, крака и ходила за да ви движи в серия от йога-подобни разтягания. Много хора казват, че тай масаж е като да правиш йога, без никакво усилие. По време на сеанса се използват също, мускулна компресия, мобилизация на ставите и акупресура.

  Хората описват тай масажа, като едновременно релаксиращ и енергизиращ.

  В тай масажа се използва нежен натиск с ръце и ходила и широко разнообразие от пасивни стречинг движения. С тези техники, изпълнени в спокойна и медитативна атмосфера, тялото се отваря и регенерира, ставите отново стават подвижни, докато умът се завръща към състояние на релакс. Напрежението и токсините се освобождават от ставите, мускулите и съединителната тъкан. Енергиийното тяло, както и вътрешните органи се стимулират, чрез натиск върху периферни рефлексни точки.

  img_008

  Тай масаж има огромен резултат върху здравето на клиента.

  Тук изброявам само някои положителни ефекти:

  – Релаксира тялото
  – Намалява стреса
  – Повишава циркулацията
  – Увеличава подвижността и гъвкавостта
  – Центрира умът и тялото
  – Балансира енергийната система
  – Стимулира вътрешните органи

  – Премахва мускулното и ставно напрежение

  За да придобиете истинска представа, опитайте лично.