• КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ РАДОСТ

  Всеизвестно е, че наднорменото тегло е не само враг №1 за нашето здраве, но и естетичен проблем. Още навремето бащата на медицината Хипократ е казал, че “…с лъжицата си копаем гроба”, а също и че “…храната е нашето лекарство”. Напълняването е предпоставка за такива сериозни заболявания като хипертония, инфаркт, ендокринни нарушения, заболявания на ставите и гръбначния стълб и други. То ни създава ниско самочувствие, подтиснатост и дори депресия и се превръща в сериозен психологичен проблем в нашата комуникация и общуване с противоположния пол. Според последните проучвания 56 % от българите и всяко трето дете са с наднормено тегло.

  Какво представлява програмата за отслабване и лечение на целулит ”Радост”?

  Програмата “Радост” е нещо ново и уникално на нашия пазар. Тя е съчетание от природни методи за лечение, психотерапия и релаксация. Човекът се разглежда в неговата цялост, като съчетание на дух и тяло. Затова тя включва функционални методи на въздействие и психотерапия. Физикалните методи на лечение: акупунктура и лазертерапия и масаж възстановяват здравето, активират обмяната на веществата и довежда до нормализиране на теглото, а психотерапията успокоява емоционалното състояние и променя психологичните модели на поведение.

  Човек напълнява защото, органите отговорни за преработването на храната и изчистването на организма са с намалени или нарушени функции. Това довежда до отлагане на мазнини, токсини и води до отлагане в мастните депа около корема и ханша – напълняване и целулит.

  Акупунктурата е признат лечебен метод от хилядолетия. Чрез него се нормализират функциите на коремните органи, успокоява се гладът, подуването в корема, премахва се запека, активизира се обмяната на веществата и се изчиства организма. Тя лекува причината за напълняването и целулита.
  Лазертерапията има противовъзпалителен и съдоразширяващ ефект, увеличава обмяната в клетката и с това подпомага изчистването на тъканите.
  Чрез масажа по механичен път се отстраняват натрупаните токсини и течности. Той има дрениращ ефект, активира обмяната в тъканите и успокоява нервната система.
  Комбинацията от трите процедури има мощен оздравяващ ефект и довежда до бърза редукция на теглото. За постигане на желания резултат обикновено са необходими провеждането на 10-15 процедури (ежедневни или през ден). Трябва да се отбележи, че само антицелулитния масаж който се предлага в някои салони като процедура е необходим, но е недостатъчен. Затова пациентите възвръщат отново килограмите и целулита след спиране на масажите.

  Докато не се лекува и отстрани основната причина резултатите няма да са добри и с по-дълготраен ефект.

  В тази връзка е включена и психотерапията която цели успокояване на емоционалното състояние и решаването на психологичните проблеми на пациентите.

  За намаляване на килограмите е много важно и физическото натоварване.

  Кинезитерапевтичната част от програмата ни предлага дозирано и целенасочено движение включващо достъпни за всички гимнастически упражнения, релаксиращи пози и елементи на йога. Освен това пациентите се обучават на самомасаж с въздействие върху коремните мускули и мускулите на горните и долни крайници.

  Програмата е едномесечна и включва следните процедури:

  Акупунктура, лазертерапия и масажи (сайонджи и антицелулитен).
  Психотерапия и релаксация.
  Индивидуален хранителен режим.
  Кинезитерапевтична програма.

  ЛЕЧЕБНА ПРОГРАМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ – РАДОСТ
  включва курс на лечение с акупунктура, аурикулопунктура, масаж и лазертерапия (10-15 процедури)

  Хранителен режим: дават се указания за хранене според принципите на Кит.медицина

  Кинезитерапия – дават се и се показват комплекс упражнения за идивидуални занимания – безплатно.

  След приключване на едномесечната програма е желателно да се продължи с подържащо лечение с 1 процедура седмично още 1 месец.

  Убедени сме, че при положени максимални усилия от двете страни ще дойде и резултата!

  ЗАЩО   НАПЪЛНЯВАМЕ?

  Да, всички обвиняваме неправилното хранене, обездвижването, стреса. И това е така при хората без здравословни проблеми, които отслабват след корекция на храненето и спорт. А другите? Тези, които се подлагат на изморителни диети и гладуване, тези които измъчват телата си с физически натоварвания, пият какви ли не лекарства и …. нищо. Нито грам надолу. Те определено имат здравен и психологичен проблем. Според психолозите има три основни причини за напълняването и съответно три психологически типа хора.

  Първата причина е осъзнатият и по-скоро неосъзнатия страх за Оцеляването. Това са хора, които са загубили своята опора в живота: загуба на близки, любим, работа, пари, или са преживели психотравмиращи ситуации, които са застрашили техния живот: травми, катастрофи, операции, влошаване на здравето и др. Тези хора обикновено са подтиснати, тревожни, несигурни в утрешния ден, не вярват в себе си и своите способности. В решенията си са водени от страха да не загубят и малкото, което имат, и така подтискат инициативността си и съответно живота в себе си. И организмът реагира по същия начин – подтиска обмяната на веществата, т.е. живота, и задържа всичко, което поема. Появява се запек и постоянен глад, напълняване в бедрата и ханша. Хората забелязват, че всичко, което хапнат им се лепи! Какъв е изводът? Психиката моделира тялото! Здрав дух в здраво тяло! Като подпомогнем тези хора да преодолеят проблема си, организма сам възстановява равновесието.

  Втората причина е страстта към удоволствието, в частност към храната като заместител. В тази група попадат хора които наричаме кулинари, чревоугодници, лакомници, които си угаждат и похапват добре. Те могат и да не изпитват физически глад, но при вида, на храната се разтреперват и не се успокояват, докато не опитат от всичко, а след това се обвиняват, че не са могли да устоят. Това са хора, които изглеждат весели, но в основата си са неудовлетворени от живота. Те имат силно желание за изява и реализация, т.е. да “погълнат” живота, но поради чувството на вина, която изживяват, нямат волята и силата да поемат отговорност за действията си и май силите им стигат само да се изявят на масата. Това са хора, които в своето детство са лишавани от чувствени удоволствия и като възрастни чувстват психологически “глад” да ги наситят и компенсират с поведението си. Те могат по 100 пъти на ден да се обвиняват, че са пълни, и 100 пъти да се хранят. Резултатът – наднормено тегло.

  Към третата група спадат хора, които най-точно могат да се охарактеризират с израза: “Ям на нервна почва”. Това са хора, които са неспокойни, напрегнати, не могат да стоят на едно място и непрекъснато се стремят да вършат нещо. Понякога са раздразнителни, избухливи и в конфликтна ситуация могат да реагират с гневния израз “ Ще те изям с парцалите”. Наранявани и засрамвани в своите действия като деца като “неспособни”, тези хора се стремят подсъзнателно непрекъснато да се налагат, командват и да търсят одобрение. Този непрекъснат “глад” за изява и признание ги изнервя и поражда желание за ядене. След нахранване те отново са гладни и така непрекъснато се “тъпчат”, за да се успокоят, защото храната носи спокойствие и сигурност. Има ли измъкване от този тежък проблем? Разбира се, че има, и отговорът е в Комплексната програма за отслабване Радост