От години страдам от упорито главоболие. Никакви лекарства вече не помагат. Надявам се да ми посочите изход в алтернативната медицина.

Мария П.- Самоков

Най-често срещаното главоболие – мигренозното се локализира в слепоочията от едната или от двете страни. То протича на кризи със спастични пробождащи болки и вегетативни симптоми – гадене и повръщане. Обикновено се обостря преди и по време на мензис.

Според китайската медицина причината за мигрената е дисхармония на енергията на жлъчката и черния дроб, което се изразява с покачване на тази енергия в горната част на тялото и главата и довежда до главоболие, световъртеж и гадене. Тези симптоми могат да бъдат провокирани от раздразнение и гняв, студ, шум и менструационния цикъл.

С пулсовата диагностика, която прилагам се установява точно и бързо къде е нарушен баланса на енергията и се пристъпва към лечение с иглотерапия по строго индивидуална схема. Целта на този древен метод е освобождаване и балансиране на енергията в енергийните меридиани, по които се движи тя в човешкото тяло, след което оплакванията изчезват.

Когато има баланс на енергията в тялото, няма болест.

Иглотерапията повлиява всички видове главоболие.

Основното и предимство е, че няма никакви странични вредни ефекти.

Още по-ефективна е, когато се съчетае с хиропрактика ( мануална терапия ) и масаж .

Различните видове главоболие изискват различно време за лечение, но обикновенно 10-15 комплексни процедури иглотерапия, масаж и лазертерапия са достатъчни за премахване на мигрената. Ако отново се появат оплаквания след около месец може да се направи втори курс на лечение или пролет и есен да се прави по един поддържащ курс, защото тогава е възможно обостряне на състоянията.