тай масаж

Юмейхо терапията е метод на специален източен Божествен масаж на Сайонджи. Тя е метод за увеличаване на жизнените сили на организма, чрез технически прийоми, които връщат човека към Природата. Той е изграден като оригинална система от японския учен и терапевт Масаиуки Сайонджи, определена като ХЪЛБОЧНО-ИЗПРАВЯЩА, ПРИТИСКАЩО-МЕСЕЩА ТЕРАПИЯ.

Привлечен от китайското бойно изкуство „шаолин дзюан“, на 16-годишна възраст Сайонджи живее в Китай и изучава наместващата терапия, като част от бойното изкуство. Връщайки се в родината си повече от 2О години изучава и систематизира различни народни методи на лечение и поставя основата на хълбочно-изправящата, притискащо-разтриващата терапия, базираща се на китайската терапия ‘Дзен Ти Фа’ или цялостно лечение.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯТА?

Факт e, че между хиляда души трудно се намира поне един с нормален таз. При почти всички хора хълбочните стави са повече или по-малко разместени. Поради разместването на хълбоците изкривеният гръбнак притиска нервите и причинява смущения във функциите на мускулите, ставите и вътрешните органи. Разместването на хълбочните стави е главната причина за болката в хълбока и вътрешните органи, от които страдат много хора.

Хълбочно-изправящата притискащо-разтриваща терапия е лечебен метод за изправяне костите на цялото тяло, отпускането на неговите мускули и съединителна тъкан и радикално премахване на болести, причинени от разместване на тазовите кости, които са център на тялото.

Методът, притежавайки предимствата на различните видове масажи, намества и фиксира костите чрез теглене, изправяне и вертикален натиск като постига висок лечебен ефект.

КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТАЗОВОТО ИЗМЕСТВАНЕ И КАК ДА ГО ПОЗНАЕМ ?

Само 0.1% от хората имат нормален таз. Разместването на хълбочните кости при 99% от страдащите е по рождение, защото те са преминали през детеродния канал на майката, която е имала такова разместване. Бебето, чиито кости и мускули са твърде меки, се извиват, преминавайки през изкривения и нееластичен родов канал и в този момент се получава разместването на тазовите кости. Освен по рождение, причини за тазовото изместване могат да бъдат и придобити и от принудителна поза в училищна възраст, травми, падания и катастрофи.

Раменната и тазобедренната линии при нормално положение на таза са хоризонтални и паралелни, както при изправено, така и при легнало положение и пресичат линията минаваща по гръбначния стълб под прав ъгъл. Краката са също равни по дължина.

Когато има тазово изместване и човек е легнал по корем, дясната страна на тазобедрената линия е по-висока от лявата, точно както и раменната линия . Изкълчената тазобедрена става е усукана назад и дясната хълбочна кост е по-висока от лявата. Това прави дестният крак по-къс от левия и когато човек е изправен или върви, той накланя тялото си надясно, левият крак поема по-голямата тежест на тялото и се уврежда лявата тазобедрена става. Гръбначният сълб се изкривява под формата на S и това довежда до увреждане на шийните и лумбали прешлени и болки в гърба.

В зависимост от това коя става е изкълчена има три типа на тазово изместване: ляв, десен и комбиниран.