Иглотерапията ме отказа завинаги от цигарите!

Бях заклета пушачка, но не посягам към цигарите вече трети месец. Не се дразня, ако някой край мен пуши. Благодарна съм на д-р Иво Здравков и на екипа му, че ме избавиха от това зло. Кожата на лицето ми се изчисти и дишането ми се подобри, не се задъхвам по стълбите. Ако не ви достига воля, опитайте чудото иглотерапия!

Вяра Найденова, 35г., Плевен

В кабинет Здравец имаме вече много пациенти, които се повлияват благоприятно от прилаганата иглотерапия в случаи, кагато психиката им е силно пренапрегната и посягат към цигарите, за да утолят глада от емоции или “да потушат вулкана от пренапрежение” – вместо да вземат седативни таблетки, те попадат във властта на опиата никотин.

Никотинът изчерпва съдържанието на витамин С в организма и по този начин отслабва имунната система. Кислородният глад, който мъчи пушачите, е пак от вредното въздействие на никотина. За да пристъпи човек кам нетрадиционно, безлекарствено лечение, трябва да има желание да се изчисти от никотина, да промени вредния начин на живот, да подобри общото състояние на организма си.

Какво трябва да знае пациентът, пожелал да се откаже от пушенето? От 6 до 12 часа преди процедура не трябва да е пушил. Два часа след процедура може да изпуши една цигара. Целта на иглотерапията – поставяне на игли в точно определени биологичноактивни точки – е да изработи отрицателен рефлекс към цигарите. След 7-8 процедури се изработва отвращение към цигарите. Дори да запалите, чувствате метален вкус в устата, неприятно ви е, появява се и отвращение. Сладостта от “дръпването” изчезва.

Към процедурите с иглотерапия е добре да се направи и тонизиращо лечение със специален източен масаж, който активизира жизнените сили на организма, укрепва нервната система и по този начин заменя онзи глад, който чувстват пушачите към опиата. Затова комплексното лечение и индивидуалният подход дават най-добри резултати. Млади жени и момичета, които не са могли да надвият досадния навик с воля, успешно се справят чрез нетрадиционните методи на източната медицина.