Иглотерапията е безвреден начин за отслабване.

“Ям на нервна почва” е сигнал за психични проблеми.

Напоследък все повече пациенти на лечебен кабинет Здравец търсят помощта на специалистите, за да намалят теглото си. Според китайската медицина, която разглежда човека като кръговрат от енергии и търси причините за болестите в нарушената вътрешна хармония, има две причини за синдрома “ям на нервна почва”. Когато човек се чувства много напрегнат, това значи, че се е повишила енергията на стомаха, която пък е причинила блокиране на енергията на слънчевия сплит – един от най-важните енергийни центрове в човешкото тяло. Тогава човек усеща тягостно пулсиране в стомаха.

Чрез пулсовата диагностика – древен китайски метод за откриване на непроявени заболявания, която правя на всеки пациент при прегледа и преди всяка процедура, стомашните проблеми най-често се характеризират с повишена енергия на стомаха и понижена енергия на слезката, които са като скачени съдове. Далакът реагира на тревожното мислене, когато човек става подвластен на една и съща натраплива мисъл. В същото време стомахът е свръхактивен, отделя по-големи количества стомашен сок и това създава усещането на постоянен глад. Такива хора изпитват нужда непрекъснато да се тъпчат, за да се успокоят.

Индивидите, на които “всичко им се лепи”, не могат да усвояват добре хранителните вещества, течностите се задържат в организма, а мазнините се наслагват в мастни депа. При различните типове затлъстяване на нервна почва се започва с диагностиката на пулса, за да се прецени нивото на енергиите, а след това се пристъпва към иглотерапия, която да ги регулира.

От петнадесет години работя с пациенти с подобни оплаквания и съм постигнал много добър резултат, защото към всеки прилагам индивидуална схема на лечение или т.нар. хрониоакупунктура. Това означава да се открие оптималният час от денонощието за всеки организъм, когато иглотерапията би била най-ефективна. Защото всеки вътрешен орган си има “свои” часове на активност и спад във функциите. В лечебен к-т Здравец предлагаме комплексно лечение на наднорменото тегло чрез иглотерапия, източен масаж, фитотерапия и др.