С иглотерапия се церят сенна хрема и астматичен бронхит.

“Отключените” от цъфтежа на растенията алергии през пролетния сезон са мъчителни за мнозина от хората и се повтарят всяка година. Те се характеризират с набъбване на лигавицата на носа, със зачервяване но очите и сърбеж, със задух и обилно отделяне на секрети. Това се дължи на отслабената имунна система през зимата, на намалените съпротивителни сили на организма.

Лекарствата не могат да отстранят неприятните усещания, нито да засилят имунната система в човека, затова страдащите от астма, алергии, сенна хрема, синузит, астматичен бронхит най-успешно се повлияват от методите на традиционната китайска медицина: иглотерапия, специален източен масаж. Засягат се биологичноактивните точки, свързани с реактивността на нервната система и чувствителността на организма към външни дразнители.

В лечебният кабинет Здравец в София прилагат комплексна програма за засилване на енергийния потенциал на организма за предотвратяване на неприятните сезонни кризи. Работят с деца, които имат силни реакции при цъфтежа на растенията – след десет процедури с иглотерапия, прилагани от Иван Шивачев, специалист по иглотерапия, пулсова диагностика и лазертерапия, сълзенето на очите спира, хремата пресъхва, задухът и пристъпите отшумяват.

“За всички, които страдат от подобен род алергии – предупреждава специалистът, – трябва да се прави по един курс на лечение поне две-три години поред точно преди сезона на цъфтежа или по време на цъфтежа, за да се изгради в организма съпротивителна сила срещу болестта. Иглотерапията е изпитан древен метод за възстановяване на хармонията в организма и изравняване на нивото на енергиите.

Обикновено пациентите с бронхиална астма и алергични бронхити показват при пулсовата диагностика дисбаланс в енергиите на белия дроб и на дебелото черво. Прилагайки акупунктура в точно определени точки, се нормализира ходът на енергията по меридианите и се покачва общият тонус на организма. Иглотерапията се съчетава успешно с един съвременен метод на лечение – инфрачервените лазери и тяхното блоготворно влияние върху регенерирането на клетките. Източният масаж на Сайонджи активизира вътрешните жизнени сили на организма и засилва имунната система. По този начин няма нужда от скъпите вносни лекарства, а организмът започва да изгражда съм собствена защитна преграда срещу сезонните заболявания.